Reinigers


 

 

 

Colourlock Lederreiniger Mild en Sterk


Colourlock Lederreiniger Mild reinigt effectief alle glad- en ruwleder soorten. Colourlock Lederreiniger Sterk reinigt ook de meest vervuilde oppervlakken grondig en zuiver. Vooral bij oudere, helder gekleurde leersoorten toont deze reiniger zijn grondige werking. Reiniger "Sterk" is alleen voor glad leer soorten geschikt.Door de bijzondere receptuur wordt het leer grondig gereinigd, zonder het oppervlak aan te tasten.

 

Tip:

Verse vlekken direct met een absorberende doek of papier opdrogen. Restvlekken samen met de omgeving met Colourlock Lederreiniger reinigen. De Reiniger op een pluisvrije doek gieten. Niet direkt op het leer gieten, niet met water verdunnen, niet te sterk wrijven!! Altijd van naad tot naad werken. Werkgang evt. enkele keren herhalen. Bij sterk generfd oppervlak met vuil onder in de nerven een zachte borstel gebruiken. Met een vochtige spons nawrijven (niet bij ruw leer) totdat alle Reiniger verdwenen is. Daarna met een droge doek afnemen en laten drogen. Niet in de zon of bij de verwarming!
 

Het leder tenslotte met Colourlock Leder Protector (glad leder) of Colourlock Aniline Protector (ruw- en aniline leder) verzorgen.


Inhoud: 125 mL, 1 Liter 


 

 

 

Leder Wasconcentraat & Fixatief


Met Leder-Fixatief en Leder-Wasconcentraat kan leder kleding, wat daarvoor volgens de fabricant geschikt is, in de machine (tot 30°) of met de hand gewassen worden.

Ook geschikt voor het wassen van autostoel hoezen, handschoenen, ruiterlaarzen en pelsen.


Na het wassen met COLOURLOCK Leder Protector (glad leer) of Aniline Protector behandelen en met COLOURLOCK Impregnering verzegelen (ruw leer).


Kijk voor verdere informatie bij "kleding" en vraag de wasinstructie op.


Inhoud: Wasconcentraat 250 mL, Fixatief 100 mL


 

 


  

GLD jeansverkleuring reiniger

 

Het komt steeds vaker voor, dat bij geelachtige (beige, geel tot oker) kleuren op gladleder er kleur op afgeeft. Het gaat in de regel om auto – en meubelleder. Het afgeven ontstaat door uiteenlopende kledingstukken en materialen. Jassen, broeken of gordels zijn de veroorzakers. De gebruikte stoffen, textielen of leder geven kleurstoffen af aan het lederoppervlak van de zitting. En deze vormen een chemische verbinding met de lederkleur. De kleurstoffen trekken in het lederoppervlak. Deze kleurafgifte laat zich met normaal in de handel verkrijgbare reinigers niet verwijderen.
 
 
Het verkleurde oppervlak altijd eerst met Reiniger sterk reinigen en testen, of deze reiniging voldoende is. Laat zich de verkleuring zo niet verwijderen, dan moet het oppervlak daarna met GLD gereinigd worden.
 
 
GLD op een schone, witte badstofdoek aanbrengen en daarmee het oppervlak voorzichtig behandelen. Door het GLD wordt de beschermlaag opgelost. Met het verwijderen van de vervuiling kan er ook wat kleur opgelost worden. Men moet daarom voorzichtig zijn, om de beschermlaag niet helemaal op te lossen. Wanneer er kleur oplost, of wanneer de vervuiling niet helemaal verwijderd kan worden, dan moet er met Leder Fresh kleur nagetint worden. Bij sterke verdonkering de tint meerdere malen opdeppen en tussendoor met een föhn drogen.
 
 
Na het reinigen met GLD moet de verwijderde beschermlaag opnieuw verzegeld worden. Leder Fresh "neutraal“ of in een overeenkomende kleur met een spons aanbrengen. Leder Fresh neutraal vernieuwt de beschermlaag maar verkleurd het behandelde oppervlak niet. Om opnieuw kleurafgeven te voorkomen moet het oppervlak met Leder Verzegeling nabehandeld worden. Dit product vermindert de penetratie van kleuren in de lederkleuren. Tenslotte het leder met Leder Protector verzorgen.
 

Inhoud: 250 mL


 

  

Alcantara en textiel reiniger


Alcantara, textiel, sysal en andere hoogwaardige of natuurlijk vezelstoffen reinigt en verzorgt u effectief en veilig met deze reiniger

 

Inhoud: 250 mL


 

 

 

Colourlock Vetvlek absorberspray

 

Open poriëg gladleder (anilineleder) en alle ruwledersoorten (nubuk-en buffelleer of suède) absorberen in tegenstelling tot gepigmenteerd glad leder alle vloeistoffen. Vooral vet- en oliehoudende substanties trekken in het leer en vormen zo vlekken. Omdat deze substanties in het leer intrekken, laten die zich door  „normale“ lederreinigers op waterbasis niet verwijderen. Dikwijls verergert zich de toestand en ontstaan er randen.

 

Typische toepassingsplaatsen:
  • Vetvlekken op hoofdsteun, armleuningen en zitting van meubels
  • Kragen bij lederen kleding
  • Olie-of vetvlekken op natuurlederen tassen en vette handgrepen
  • Verse vet- of olievlekken op schoenen
 
Hoe verser de vlek is, des te succesvoller zal de behandeling zijn. Hoe groter de vlek is (vooral bij reeds gedurende vele jaren ontstane vetvlekken op meubels en kragen), des te minder kans bestaat er dat de vlek volledig zal weggaan. In zulke gevallen kan alleen een vakkundige reiniging uitkomst bieden.

Gebruik:
De Vetvlekken absorptiespray is een oplosmiddel houdende spray met daarin een witte absorptie poeder. Het oplosmiddel lost de oliën en vetten op en de absorptie poeder neemt deze dan op.

Alle producten eerst op een onopvallende plek uitproberen. De vetvlek met absorptiespray inspuiten. Dan de witte absorptie poeder volledig droog laten worden. Het poeder hierna met een stofzuiger wegzuigen en restanten voorzichtig wegborstelen. Deze behandeling herhalen totdat geen verbetering meer haalbaar is of  de vlek verdwenen is.

 

 

Inhoud: 250 mL


 

  


 

Colourlock Kunststofreiniger

 

Voor reiniging en verzorging van kunstleer, vinyl en kunststof oppervlakken.
Zelfs sterk vervuilde oppervlakken worden weer echt schoon.


Tip:

De Reiniger met een vochtige spons op het te reinigen oppervlak aanbrengen en 3 minuten laten inwerken. Generfde oppervlakken met een borstel schoonmaken. Daarna met een spons met daarop onverdunde Reiniger het gehele oppervlak afnemen. Tenslotte met een schone spons afvegen en met een handdoek droog wrijven.

 

Kunststof aansluitend met COLOURLOCK Kunststof Protector behandelen.


Inhoud: 150 mL