Onderhoudsproducten


 


Colourlock Leder Protector


COLOURLOCK Leder Protector is een verzorgingsmiddel, bestaande uit een complex UV-filtersysteem, wrijvingsverminderaar en speciale antioxidanten (looistoffen). Beschermt glad leer tegen verbleken en houdt de weerstand tegen vetten en vuil in stand. COLOURLOCK Aniline Protector conserveert de kleuren, verhoogt de levensduur, laat bv uw meubels er beter uitzien en houdt het leer zacht en soepel.


Gebruik:

Vooraf moet het leer, afhankelijk van de mate van vervuiling, met reiniger mild of Reiniger Strong gereinigd worden.

Eerst op een uit het icht zijnde plek testen op kleurverandering. Bij sterk absorberende oppervlakken COLOURLOCK Aniline Protector gebruiken. Met een doek een dunne laag COLOURLOCK  Leder Protector opbrengen. Laat de lotion langzaam – het beste een nacht over– van zelf drogen. Het beste effect wordt bereikt bij 2 keer aanbrengen. Tussendoor laten drogen! De werkingsduur bedraagt ca. 3 – 6 maanden– afhankelijk van het gebruik. Niet in de directe zon opbrengen. Kleuren en vezelsterkte kunnen door toepassing van COLOURLOCK Leder Protector tot wel 3 keer langer houden.

Inhoud: Leder Protector 150 mL, 1 Liter


 


 

Elephant Leder Preserver


Elephant Leder Preserver beschermt en impregneert alle glad leer soorten. Houdt het leer soepel.


100% synthetisch vet. Zuurvrij, geur neutraal, vrij van plantaardige en dierlijke vetten. Deze receptuur wordt reeds decennia door musea ter bescherming en verzorging van oud en verhardt leer gebruikt. Het leer wordt tegen schimmel en vezelbreuk beschermd. Elephant Leder Preserver frist verbleekte kleuren en goudapplicaties weer op. Het oppervlak wordt geïmpregneerd.


Gebruik:

Oppervlak eerst met COLOURLOCK Leder Reiniger schoon maken. Het leervet spaarzaam met een doek in het leer masseren. Zeer oud leer- zo mogelijk- aan beide zijden behandelen.


Inhoud: Leervet 125 mL

  


 

Colourlock Verzegeling


Toepassing:

Nieuw leder binnen 3 jaar met Verzegeling behandelen. Nieuw leder heeft nog geen bijzondere verzorging nodig maar wel een effectieve bescherming tegen slijtage en "jeans" verkleuring. Vooral geschikt voor autostoelen en met name de instapwangen van de bestuurdersstoel. Deze elke 3 maanden behandelen, de rest eens per jaar.


Tip:

Met een zachte doek dun opbrengen en zonder uitpoetsen vanzelf laten drogen. Eenmalig opbrengen volstaat. Bij sterk belaste delen elke 3 maanden herhalen. Vuil eerst reinigen en ontvetten!


Inhoud:Verzegeling 150 mL, 1 Liter

 


 

Colourlock Colour Stop


Toepassing:

Lichte leerkleuren hebben een effectieve bescherming tegen vuilaanname en "jeans" verkleuring nodig. Vooral geschikt voor hoogwaardig leder, wat erg gevoelig blijkt voor vervuiling (grauwsluier) of het verkleuren door bv jeans of textiel of broekriemen.


Tip:

Met een zachte doek dun opbrengen en met een föhn drogen. Behandeling direct herhalen. Vuil eerst reinigen en ontvetten!


Inhoud:Colour Stop 250 mL

 


 

Colourlock Old Leather Softener

 
Eerst reinigen we het leder met Reiniger mild voor glad leder. Het leder zo weinig mogelijk vochtig maken! Antiek leder kan door vocht beschadigen!

Nadat we het leder hebben laten drogen, doordrenken we het leder zo goed als mogelijk met Oud leder Softener olie. Bij leder met een zeer glad oppervlak behandelen we de oppervlakte eerst met een Leder Schuurvel. Daarmee bereiken we een betere opname van de Softener. Softener is een zuiver synthetische olie welke niet vergaat. Omdat regelmatig voor musea gewerkt wordt, gebruiken we uitsluitend producten, welke zichzelf niet na enige tijd afbreken. Daarom bevat dit product buiten een penetrator geen andere bindmiddelen (vóór – en tijdens gebruik goed schudden!). Met doordrengen bedoelen we het inwrijven met een verzadigde doek of spons. Bij antiek leder of voor de rugzijde van leder kan bv. m.b.v. een bloemenspuit de olie opgebracht worden. Probeert u altijd beide kanten van het leder te doordrenken.

Het leder laten we dan tenminste 24 uur zo in deze toestand en bevochtigen het tussendoor steeds opnieuw. Daarna proberen we het leder in doordrenkte staat wat te masseren. Dit herhalen we zolang tot het leder soepeler wordt. Let op: zeer oud- of door de zon verhard leder (gekrompen leder) wordt slechts in beperkte mate weer soepel en kan gaan breken! Het product is geen tovermiddel. Het leder wordt nooit meer precies zoals het oorspronkelijk was. Maar in het algemeen bereikt men zeker verbetering.

Wanneer we geen verbetering door de behandeling meer bereiken, of over het resultaat tevreden zijn, wrijven we de overgebleven Softener eraf en laten het leder enige dagen met rust. Voor een verdere behandeling met Fresh, kleurlak of Leder-plamuur Gel moet het oppervlak grondig ontvet worden. Hiervoor Leder Reinigingsbenzine gebruiken.

Als natinten van de kleur nodig is, dan behandelen we het leder met Leder Fresh en repareren kleinere beschadigingen met Leder-plamuur Gel.

Tenslotte bevelen we ter verzorging Leder Protector en nabehandeling Elephant Ledervet aan. Leder Protector stopt met zijn Antioxidanten het afbraakproces van het leder en Elephant Ledervet conserveert als beste het oppervlak van oud en waardevol leder. Bovendien krijgt het leder weer een zachte glans.

Inhoud:Old Leather Softener 150 mL, 1 Liter


 


 

Colourlock Aniline Protector


COLOURLOCK Aniline Protector is een verzorgingsmiddel, bestaande uit een complex UV-filtersysteem, wrijvingsverminderaar en speciale antioxidanten (looistoffen). Beschermt aniline-, en nubuck leer en gevoelige stoffen tegen verbleken en houdt de weerstand tegen vetten en vuil in stand. COLOURLOCK Aniline Protector conserveert de kleuren, verhoogt de levensduur en laat bv uw meubels er beter uitzien.


Gebruik:

Eerst op een uit het zicht zijnde plek testen op kleurverandering. Vanaf ca. 30 cm afstand gelijkmatig dun opspuiten. COLOURLOCK Aniline Protector langzaam - het beste een nacht over - van zelf laten drogen. Het beste effect wordt bereikt bij 2 keer aanbrengen. Tusssendoor laten drogen! De werkingsduur bedraagt ca. 3 - 6 maanden. Kleuren en vezelsterkte kunnen door toepassing van COLOURLOCK Aniline Protector tot wel 3 keer langer houden.


Na gebruik met COLOURLOCK Impregnering verzegelen.
 

Inhoud:Aniline Protector 400 mL spuitbus


  


 

Colourlock PU-Protector


De laatste jaren is een nieuw soort leer populair geworden. Het gaat om glanzend meubelleer, meestal bruinachtig, roodachtig of zwart van kleur met een glanzend oppervlak en antiek effect. Het wordt o.a. als „Bycast Leder“, “Dual-leder” of als leer met „Pull Up effect“ verkocht. Het gaat hier om door-en door geverfd rundersplitleer, van een print en een dekverf voorzien. De aangebrachte beschermlaag is i.d.r. 100% polyuretaan. Aan de polyuretaan beschermlaag ontleent het leer zijn noodzakelijke stabiliteit. Nadeel is dat het leer niet ademt. Door de robuuste beschermlaag is het leer „kouder“ dan echt leer en kleeft ook eerder aan de huid.

 
Op grond van de robuuste beschermlaag is een totaal andere onderhouds methode noodzakelijk dan bij “normale” leersoorten. Bij dit type leer staat niet het „leeronderhoud“ voorop, maar het verzorgen van de polyuretaan beschermlaag, omdat leeronderhoudsmiddelen niet eens door de beschermlaag kunnen dringen.

 
PU-Protector gereinigd en verzorgd worden. Een pluisvrije zachte doek met PU-Protector vochtig maken en opwrijven. Vuiligheid wordt verwijderd, het oppervlak wordt weer soepel lichte gebruikssporen worden weggewerkt. Het leer krijgt de originele glans weer terug.

 

Inhoud: PU-protector 150 mL


 


 

Colourlock Impregnering voor ruw leer


Impregnering is een effectieve bescherming tegen vlekken op gevoelig textiel, nubuck- en suede leer.
Toepassingsgebied: kleding, schoenen, meubels, tassen, tenten etc.


Gebruik:

Eerst op een niet in het zicht zijnde plek testen op kleurverandering. Op een schone, droge ondergrond vanaf ca. 40 cm afstand dun en gelijkmatig opspuiten. Daarna laten drogen. Sterk belastte delen nogmaals inspuiten.

 

Na een reinigings- of wasbeurt toepassing herhalen.


Inhoud: Impregnering 200 mL spuitbus


 


 

Colourlock gladleder onderhoudsset Mild en Sterk


Met deze onderhoudsset reinigt, verzorgt en beschermt u uw leer tegen verbleken en uitdrogen. Tevens wordt de beschermlaag vernieuwd.


COLOURLOCK Lederreiniger reinigt effectief alle gladleder soorten. Door de bijzondere receptuur word het leer grondig gereinigd, zonder het oppervlak aan te tasten. De natuurlijke schoonheid van uw leer blijft behouden. Reiniger Sterk is alleen geschikt voor gladleder.


COLOURLOCK Leder Protector verzorgt uw leer na het reinigen. Door een complex UV-filtersysteem, wrijvingsverminderaar en speciale antioxidanten (looistoffen) wordt het leer opnieuw gevoed en beschermd. Vooral bij ouder leerverlengt de Leder Protector de levensduur en houdt uw leer soepel.


Alle COLOURLOCK producten zijn speciaal afgestemd om de duurzaamheid van hoogwaardig leer te verhogen.


Tip:
Vooraf moet het leer, afhankelijk van de mate van vervuiling, met Reiniger Mild of Reiniger Strong gereinigd worden. Verse vlekken direct met een absorberende doek of papier opdrogen. Restvlekken samen met de omgeving met Colourlock Lederreiniger reinigen. De Reiniger op een pluisvrije doek gieten. Niet direkt op het leer gieten, niet met water verdunnen, niet te sterk wrijven!! Altijd van naad tot naad werken. Werkgang evt. enkele keren herhalen. Bij sterk generfd oppervlak met vuil onder in de nerven een zachte borstel gebruiken. Met een vochtige spons nawrijven (niet bij ruw leer) totdat alle Reiniger verdwenen is. Daarna met een droge doek afnemen en laten drogen. Niet in de zon of bij de verwarming!


Daarna met COLOURLOCK Leder Protector verzorgen. Eerst op een onopvallende plek op kleurverandering testen. Bij sterk absorberende oppervlakken COLORLOCK Aniline Protector gebruiken. COLOURLOCK Leder Protector in een dunne laag gelijkmatig aanbrengen. Laat de lotion langzaam – het beste een nacht over– van zelf drogen. Het beste effect wordt verkregen na 2-voudig aanbrengen. Tussendoor laten drogen! De werkingsduur bedraagt ca. 3 – 6 maanden– afhankelijk van het gebruik. Niet in direct`zonlicht opbrengen. Kleuren en vezels gaan tot wel 3 keer zo lang mee.


Een onderhoudsset 150ml is voldoend om een bankstel enkele malen te behandelen. Ook verkrijgbaar als Mini onderhoudsset in 30ml.


Inhoud:
Lederreiniger Mild of Sterk 150ml, Leder Protector 150ml en spons


Inhoud Miniset:

lederreiniger Mild 30 mL en leder protector 30 mL


 

 


 

Colourlock Ruwleer-onderhoudsset


Nubuckleer wordt na verloop van tijd glanzend en spekkig, er ontstaan gemakkelijk vlekken en het verbleekt sneller dan glad leer. Het moet daarom regelmatig behandeld worden.


Als het ruwleer nog nieuw is en alleen onderhoud nodig heeft, dan adviseren we Aniline Protector te gebruiken. Hiermee wordt leer verzorgd en beschermd tegen uitdrogen en verbleken. Bestaat het gevaar voor vlekken, dan moet het leer na de behandeling met Impregnering voor ruwleer behandeld worden. Bij intensief gebruik moet dit tenminste binnen een jaar gebeuren, en daarna regelmatig herhalen.


Bij reeds gevlekt of glanzend nubuckleer moet een onderhoudsbeurt met de Ruwleder Onderhoud set plaatsvinden. Het leer wordt daardoor weer schoon en soepel. Ook nu moet opnieuw geïmpregneerd worden.


Tip:

Vooraf zij gezegd, dat het beste resultaat bij ruwleer door een chemische reiniging bereikt wordt. Omdat dit niet altijd mogelijk en ook kostbaar is, kunt u op de volgende wijze te werk gaan.


Verse vlekken direct met een absorberende doek of papier droog maken. Vetvlekken kan men eventueel tijd geven om in te trekken.


Het oppervlak van glanzend of gevlekt ruwleer kan met COLOURLOCK Nubuck Gum of met Nubuck Schuurpad gereinigd en opgeruwd worden (het reinigingseffect word door het voorzichtige “schuren” van het oppervlak door de Gum of Schuurpad bereikt). In het bijzonder bij generfd ruwleer moet de uitwerking eerst op een onopvallende plek getest worden. Nerven kunnen door het schuren minder duidelijk worden.


Alle oppervlakken met COLOURLOCK Nubuck Gum of COLOURLOCK Nubuck Schuurpad opruwen. De Gum voor het fijnere, de Schuurpad voor het grotere werk gebruiken.


Voorzichtig: Naden met beleid behandelen. Diep ingedrongen vet kan door deze behandeling niet verwijderd worden. Dat kan alleen de specialist. Na het schuren de schuurstof wegzuigen en met een badstofdoek afnemen.


COLOURLOCK Aniline Protector eerst op een onopvallende plek op kleurverandering testen. Van ca. 30cm afstand gelijkmatig dun opspuiten. Laat de COLOURLOCK Aniline Protector langzaam - het beste een nacht over- van zelf drogen. Het beste effect wordt verkregen bij tweevoudige behandeling. Tussendoor laten drogen! De werkingsduur bedraagt ca. 3 - 6 maanden. Kleur en vezelsterkte kan door de behandeling met COLOURLOCK Aniline Protector tot 3 keer langer standhouden.


Daarna met COLOURLOCK Impregnering verzegelen. Eerst op een onopvallende plek op kleurverandering testen. Op een droog en schoon oppervlak van ca. 40 cm afstand gelijkmatig dun opspuiten. Aansluitend laten drogen. Bij intensief gebruik nogmaals inspuiten.

Bij ruwleer kan verbleking ook met Nubuck Fresh opgefrist worden. Uit ervaring blijkt dat voor een bankstel ongeveer 2 x 150 ml Fresh nodig is.


Extreme verbleking en hardnekkige vlekken kunnen alleen door de specialist verholpen worden.
 

Inhoud:
Aniline Protector 400 mL Spray, Imregnering 200 mL, Spray, Nubuck Pad, Nubuck Gum en Spons


  


 

Colourlock Kunststof en kunstleer onderhoudsset


De COLOURLOCK Kunstleer onderhoudsset bevat alles, wat nodig is om kunstleer en kunststof te reinigen en te verzorgen. Sterk vervuilde oppervlakken worden weer zuiver schoon.


Gebruik:

De Reiniger met een vochtige spons op het te reinigen oppervlak aanbrengen en 3 minuten laten inwerken. Generfde oppervlakken met een borstel schoonmaken. Tenslotte met een schone spons afvegen en met een handdoek droog wrijven.


De Kunststof Protector verzegelt hierna het oppervlak. Nieuwe vervuiling en verbleking wordt zo gereduceerd. Op een droge spons gieten en dun op het kunstleer aanbrengen.


Inhoud: Kunststof Reiniger 150 mL , Kunststof ,Protector 150 mL en Spons