Diverse producten


 


Magix Color kleurspray


Magix Color is een hoogglans kleurspray om glad leer en imitatieleer van bv. schoenen, accessoires ed. te spuiten. Met deze spuitbus bereikt men een uitstekende en snelle dekking. Met name geschikt voor minder elastische objecten.


Tip:

Eerst met COLOURLOCK Lederreiniger strong of bij sterk vervallen leer met COLOURLOCK IPA reinigen. Voorzichtig! Dit middel is zeer aggressief. Na zo'n behandeling moet het leer opnieuw gekleurd worden.

Voor gebruik de spuitbus goed schudden. Spuit een dunne film kort na elkaar op. Laat de kleur drogen en spuit dan, zo nodig, in meerdere werkgangen, tot voldoende dekking bereikt is.


Magix Color kleurspray is niet geschikt voor ruwleder.


Inhoud: spuitbus 150 mL, 400 mL

 


 

Colourlock leer plamuur gel


COLOURLOCK leer plamuur gel is een uniek product om breuken en krassen in het leeroppervlak op te vullen. Droogt vanzelf door lucht en fuseerd volledig (sterk!) met de omgeven leer. Het blijft ook flexibel wanneer het droog is en verlengt de levensduur van leer zonder haar eigenschappen te veranderen.


Inhoud: Tube 7 mL
Beschikbaar in neutraal en 44 kleuren (zie kleurenstaal)


 


 

Colourlock Nubuck gum


De nubuck gum is één van de weinige hulpmiddelen om vlekken en oneffenheden uit ruw leder te verwijderen.

 


 

Colourlock Nubuck spons


Met de COLOURLOCK nubuck spons vlekken en vuil verwijderen uit ruw leder.


 


 

Inkt- en vlekken remover


Benzinestiften en balpennen blijven niet aan de oppervlakte, maar dringen diep door. Reiniging verergert dan eerder de vlek. De Inkt- en vlekken remover wordt ingezet bij balpenstrepen en inktvlekken op glad leder.


Tip:

Balpenstrepen op glad leder laten zich relatief eenvoudig verwijderen. Neem een stuk afplakband en druk deze op de streep. Trek het plakband voorzichtig er vanaf. Als de streep zichtbaar is op het plakband, herhaal dan deze werkwijze, net zo lang tot er geen kleur meer zichtbaar is op het plakband. Zo verwijdert u verse en overtollige inkt. Daarna spuit u een beetje inktremover op een wattestaafje. Reinig daarmee de pennestreep zover als mogelijk is. Oude strepen zullen niet zo eenvoudig weggaan als verse.

Als er na het reinigen nog een spoor overblijft, dan kunt u met Leder Fresh de kleur vereffenen. De plek in ieder geval met Leder Protector nabehandelen en verzorgen.

 

Inhoud: Inkt- en vlekken remover 9,5 mL

 


 

Leerlijm


COLOURLOCK leerlijm is speciaal ontwikkeld om bij grotere reparaties stukken leer aan elkaar te verbinden. Snelheid en betrouwbare hechting zijn de meest gewaardeerde eigenschappen.


Inhoud: Leerlijm 7 mL, 20 mL


 


 

Leisol Quiet Cream antikraakmiddel


COLOURLOCK Leisol is speciaal ontwikkeld om het kraken van leer permanent te verhelpen.


Inhoud: Leisol Quiet Cream 150 mL


 


 

Geurverwijderaar


Leder kan door uiteenlopende oorzaken onaangenaam gaan ruiken. Zo heeft nieuw leder soms een penetrante eigengeur, in andere gevallen onstaat door gebruiksomstandigheden een onaangename geur. Dat kunnen bv. rook, - dieren, - urine of schimmelgeuren zijn.


Sommige van deze geuren zijn door de Geurverwijderaar eenvoudig te elimineren, maar er bestaan ook geuren die zelfs door deze geurkiller niet te verwijderen zijn. In de regel laten geuren zich geuren afkomstig van huisdieren, nicotine, en urine eenvoudig verwijderen. Dat laatste kan echter problematischer worden wanneer urine meerdere malen op dezelfde plek is doorgedrongen in het vulschuim. Hetzelfde geldt voor schimmels; zolang ze nog niet het hele vulschuim doorgetrokken zijn lukt dat ook. dat is meestal het geval wanneer het leder slechts voor een korte periode verkeerd opgeslagen is geweest. Lees ook de infotekst over "Behandeling van schimmel op leder". De onaangename geur van nieuw leder laat zich nauwelijks elimineren.


Tip:

Voor gebruik moet het te behandelen oppervlak eerst gereinigd worden. Eerst op een onopvallende plek testen. Op het oppervlak nevelen en met een doek gelijkmatig verdelen. Belangrijk: bij grote zitmeubelen alle vlakken en naden goed inwrijven. Ook alle vouwen meenemen, de achterkant, en alle tussenruimtes behandelen. Dan enige dagen laten ventileren. Indien nodig de behandeling een keer herhalen.


Inhoud: Geurverwijderaar 250 mL


 


 

Leather Essence


Voor onze klanten, die een geurneutraal leder hebben of waar het oude leder niet meer naar leder ruikt, hebben we een ledergeur door een parfumeur laten bottelen: de Leather Essence. Deze Essence wordt met een sponsje op een bijgesloten stukje plantaardig gelooid leer opgebracht, of direct op het leder. Men kan de Essence ook bij de Leder Protector mengen. Gebruikt men echter het bijgesloten stukje leder, dan kan men deze op een onopvallende plek verstoppen. De geursintensiteit hangt af van de opgebrachte hoeveelheid, de luchtcirculatie en de temperatuur. Hoe warmer, des te sterker valt de aangename geur op. 


Inhoud: Leather Essence 30 mL